Huisarts en zorg

Vugt, van E.

Klinisch geriater

'Als rasechte Rotterdamse heb ik in 1993 mijn studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit afgerond. Vervolgens heb ik mij gespecialiseerd als geriater in verschillende ziekenhuizen in Dordrecht, Ermelo en Arnhem. In 2000 ben ik aan de slag gegaan als klinisch geriater in het Amphia Ziekenhuis. Om mij meer in de psychiatrie bij ouderen te verdiepen, ben ik in 2008 bij de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Breburg in Etten-Leur gaan werken. Ik heb zodoende veel ervaring opgedaan in de patiëntenzorg voor ouderen, zowel in een algemeen ziekenhuis als in een psychiatrisch ziekenhuis.

Optimale zorg voor de patiënt en zijn/haar omgeving is de drijfveer voor mijn handelen. Daarbij vind ik samenwerking met zorgorganisaties in de regio belangrijk. Kennisoverdracht en coaching met een grote professionele verantwoordelijkheid van iedereen staan daarbij hoog in mijn vaandel. Multidisciplinair werken met alle zorgverleners die bij de patiënt betrokken zijn, gericht op goede kwalitatieve zorg voor de geriatrische patiënt, ligt mij goed.

Met mijn brede achtergrond in de geriatrie is het opzetten van het vak binnen het Beatrixziekenhuis een uitdagende periode in mijn loopbaan. Bij mijn kennismaking heb ik ervaren dat de sfeer binnen het ziekenhuis mij enorm aanspreekt. Ook de aandacht voor goede basiszorg vind ik essentieel als zorgverlener.'

Mevrouw van Vugt heeft als speciale aandachtsgebieden:

  • algemene geriatrie;
  • ouderenpsychiatrie;
  • gedragsproblemen bij dementie.