Huisarts en zorg

Specialisten

Alderlieste, Y.A.

maag-, darm- en leverarts

'De opleiding geneeskunde heb ik gevolgd in Amsterdam. In deze opleiding zag ik een unieke combinatie van een ‘sociale wetenschap’: een mensenvak met een duidelijke wetenschappelijke basis.

Na de studie geneeskunde heb ik aanvankelijk gekozen voor de opleiding tot internist. Dit vind ik een prachtig vak omdat het de mens van top tot teen beschouwt, inclusief de psychosociale situatie tot aan familie anamnese. De keuze om maag-, darm- en leverarts te worden was daarna snel gemaakt: een vak met een breed beschouwend karakter in combinatie met de mogelijkheid om zelf verrichtingen en behandelingen te kunnen doen. Deze opleiding heb ik gevolgd in het Academisch Medisch Centrum en het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam. Vervolgens heb ik mij gedurende een jaar verdiept in de MDL-oncologie, in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam.

De oncologie heeft mijn bijzondere belangstelling maar ik zie mijzelf als allround MDL-arts. Dit heeft mede mijn keuze voor het Beatrixziekenhuis bepaald. Dit is een algemeen, sterk patiëntgericht ziekenhuis waar ik de MDL-zorg in de volle breedte en op een kwalitatief hoog niveau kan uitoefenen. Daarnaast is er een zeer prettige onderlinge samenwerking.'

De heer Alderlieste heeft als speciale aandachtsgebieden:

  • digestieve oncologie, waaronder polyposis en familiaire tumoren

Naar het overzicht