Huisarts en zorg

Specialisten

Chabot, R.

Neuroloog

Sinds 2013 ben ik met veel plezier werkzaam in het Beatrixziekenhuis en zet ik mij dagelijks in voor kwalitatief hoogwaardige en persoonlijk betrokken zorg voor neurologische patiënten. Een belangrijk aspect in de begeleiding van patiënten is het gezamenlijk komen tot een behandelplan, door informatievoorziening en ‘shared decision making’, en het nastreven van zinnige zorg. Hiervoor zet ik mij onder andere ook in binnen het bestuur van het ziekenhuis en de medische staf.

In het HagaZiekenhuis in Den Haag heb ik mij, na de studie geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum, gespecialiseerd tot neuroloog, over de volle breedte van het vak. Speciale aandachtsgebieden waren bewegingsstoornissen, cognitieve stoornissen/dementie en het grensvlak met psychiatrie en klinische neurofysiologie. Ik heb ervaring opgedaan in de tweedelijns behandelingen bij de ziekte van Parkinson en tremoren waaronder diepe hersenstimulatie. Daarnaast ben ik geschoold in de behandeling met botuline toxine bij dystonie en heb ik de Gilles de la Tourette polikliniek voor kinderen en volwassenen ervaring opgedaan.

Op de polikliniek neurologie zien wij onder andere veel patiënten met diverse pijnklachten van kruin (hoofdpijnen) tot tenen (uitstralende rugpijnen). Ik hecht er waarde aan met een brede blik deze klachten te benaderen en de patiënten met een goed advies van dienst te zijn.
Neurologische klachten zijn vaak complex en vereisen een persoonlijke en aandachtige klinische benadering, ook in de laatste fase. Ik hoop op deze wijze u van dienst te kunnen zijn. Een goede samenwerking met medische (geriater, specialist ouderengeneeskunde, anesthesist, KNO-arts) en paramedische (fysiotherapeut, oefentherapeut, logopedist) specialisten is daarbij van groot belang.

De heer Chabot heeft als speciale aandachtsgebieden:
•    hoofdpijn en pijnsyndromen;
•    duizeligheid;
•    cognitieve stoornissen/dementie en neurodegeneratieve aandoeningen;
•    bewegingsstoornissen (waaronder ziekte van Parkinson, tremoren, dystonie/torticollis/blefarospasme), deelnemer ParkinsonNet en DystonieNet;
•    behandeling met botuline toxine;
•    tics / Gilles de la Tourette-syndroom;
•    klinische neurofysiologie;
•    palliatieve neurologie;
•    bestuur ziekenhuis en medische staf.

Naar het overzicht