Huisarts en zorg

Specialisten

Donze, M.T.

Verpleegkundig specialist Gynaecologie

'De opleiding tot nurse practitioner met specialisatie gynaecologie heb ik in 1993 in de Verenigde Staten gevolgd, waar ik 22 jaar heb gewoond. Ik heb daar 9 jaar als “woman’s health care nurse practitioner” gewerkt in een kliniek voor niet- en onderverzekerde cliënten.

In 2002 ben ik terug naar Nederland verhuisd, waarna ik een verscheidenheid aan functies heb uitgevoerd. Ondertussen bleef de functie van nurse practitioner op gynaecologisch en obstetrisch gebied trekken en heb ik het heft in handen genomen. Via een open sollicitatie ben ik in 2008 bij Rivas aangenomen als nurse practitioner op de polikliniek gynaecologie.

Het vakgebied gynaecologie vind ik een prachtige richting omdat je te maken krijgt met alle facetten van de ontwikkeling van de vrouw en de dynamiek die daar bij hoort.  Iedere levensfase van puberteit tot menopauze is uniek en vraagt om specifieke aandacht.

De Nederlandse benaming voor nurse practitioner is verpleegkundig specialist en om me als dusdanig te kunnen registreren heb ik in 2014 de M-ANP (master in advanced nursing practice) voltooid.

Als verpleegkundig specialist bied ik zowel medische- als verpleegkundige zorg. Ik werk hierbij direct samen met de medisch specialist. Tijdens reguliere spreekuren begeleid, controleer en behandel ik patiënten op het gebied van gynaecologie. Binnen mijn werk als verpleegkundig specialist bied ik patiënten zowel medische als verpleegkundige als psychosociale ondersteuning.

Voortplantingsgeneeskunde heeft mijn speciale aandacht. Het fertiliteitstraject is vaak een belastend traject, vooral op emotioneel gebied. Ik begeleid patiënten gedurende het hele fertiliteitstraject. De kennismaking gebeurt meestal via het intakegesprek waarna ik mede verantwoordelijk ben voor het uitvoeren van bepaalde onderzoeken en het door de gynaecoloog opgestelde behandelplan.

Het is mijn ambitie om door persoonlijke aandacht en rekening te houden met de individuele wensen van patiënten bij te dragen aan goede patiëntenzorg. De laagdrempelige uitstraling van het Beatrix ziekenhuis maakt het hier bij uitstek geschikt voor, waardoor het patiëntencontact prettig verloopt.'

Naar het overzicht