Huisarts en zorg

Specialisten

Gathier, P.

spoedeisende hulp-arts

'Ik ben geboren in Groningen en getogen in Brabant. Na mijn studie Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht ben ik enige tijd werkzaam geweest op de spoedeisende hulp van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Vervolgens ben ik begonnen aan mijn opleiding tot spoedeisende hulp-arts KNMG in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

Al tijdens mijn co-schappen raakte ik gefascineerd door het werken op de spoedeisende hulp. Ik heb gedurende deze periode stage gelopen op de spoedeisende hulp van het Royal Brisbane and Women’s Hospital in Australië en bij de ambulancedienst in de regio Ede. Daarnaast heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan op de spoedeisende hulp van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Werken op de spoedeisende hulp is niet alleen ontzettend divers wat betreft de ziektebeelden maar ook wat betreft patiëntengroepen. Zo behandel je patiënten met een splinter in de vinger tot aan patiënten met een hartinfarct, van jong tot oud. Het is onvoorspelbaar en vraagt de ene keer solistisch werken en de andere keer de inspanning van een team. De spoedeisende hulp-arts is de specialist in de zorg voor alle acuut zieke patiënten.

Graag zet ik me samen met mijn directe collega’s, alle overige specialisten in het ziekenhuis, de huisartsen in de regio en de ambulancedienst in voor het optimaliseren van de zorg voor acuut zieke patiënten.'

De heer Gathier heeft als speciale aandachtsgebieden:

  • traumatologie
  • cardiologie
  • acute geneeskunde
  • opleiden en begeleiden van huisartsen in opleiding
  • superviseren en begeleiden van arts-assistenten.

Naar het overzicht