Huisarts en zorg

Specialisten

Heule-Dieleman, H.

oogarts

'Op jonge leeftijd wist ik al dat ik dokter wilde worden om zo mensen te helpen en beter te maken. Dit was iets dat ik van huis uit meekreeg.

De studie Geneeskunde ben ik in eerste instantie begonnen in Brussel aan de Vrije Universiteit. Na een jaar werd ik echter ingeloot in Nederland en heb toen mijn studie vervolgd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Eén van mijn keuze-coschappen was oogheelkunde. Ik vond het oog en de (peri)orbitale regio zeer interessant. Dat je als oogarts het traject van diagnostiek en behandeling zelf uitvoert, inclusief de bijbehorende chirurgische ingrepen, zie ik als een uitdaging.

Na een agnios-periode in het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag, ben ik aangenomen voor de opleiding tot oogarts aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik heb hiervoor een perifere stage gelopen in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven en een Fellowship Oculoplastische en Orbita Chirurgie gevolgd in het Oogziekenhuis in Rotterdam.

Na tien jaar in de oogheelkunde, blijft het oog mij intrigeren. Zo is er een heel aantal ziekten dat een oogarts al kan zien terwijl er lichamelijk nog geen klachten zijn. Daarnaast blijft het bijzonder om de kwaliteit van leven voor bepaalde patiënten te kunnen verbeteren door hen beter te laten zien.

Ik wil mij daarom inzetten voor goede oogheelkundige zorg voor de patiënten van het Beatrixziekenhuis.'

Mevrouw Heule-Dieleman heeft als speciale aandachtsgebieden:

  • cataractchirurgie,
  • ooglidchirurgie.

Naar het overzicht