Huisarts en zorg

Specialisten

Uitterlinden, E.

orthopedisch chirurg

'Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens het blok bewegingsapparaat is mijn interesse voor de orthopedie gewekt. De technische aspecten van het vak orthopedie, beginnend bij het lichamelijk en aanvullend onderzoek en zich doorzettend in de diverse conservatieve en operatieve behandelmogelijkheden, spreken mij erg aan.

De opleiding orthopedie heb ik gevolgd in het st. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg en in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Aan de laatste instelling ben ik in 2010 gepromoveerd op het proefschrift "Glucosamine bij artrose; effecten op gewrichtsweefsels".

Omdat, mede door de vergrijzing, de vraag naar orthopedische zorg zal toenemen, staat het mij erg aan dat het Beatrixziekenhuis het bewegingsapparaat als één van de vier speerpunten heeft. Door de uitoefening van de algemene orthopedie in volle omvang zal ik hieraan mijn bijdrage leveren. Binnen de algemene orthopedie wil ik me in de toekomst verder gaan toeleggen op de problematiek van de onderste extremiteit.

Ik heb voor het Beatrixziekenhuis gekozen omdat ik graag wil werken in een organisatie met directe en korte communicatielijnen. Met mijn collega-orthopeden wil ik kwalitatief hoogstaande zorg leveren voor patiënten in de regio met problemen aan het steun- en bewegingsapparaat. Hierbij kijk ik uit naar een plezierige samenwerking met de huisartsen in de regio.'

De aandachtsgebieden van de heer Uitterlinden zijn:

  • algemene orthopedie;
  • arthroscopische chirurgie;
  • conservatieve kinderorthopedie
  • knie- en heupprothesiologie;
  • problematiek onderste extremiteit.

Naar het overzicht